Spring til indhold

Får

Ligegyldigt om du har får til hobby eller erhverv kommer vi gerne, når der er behov for dyrlægehjælp. Vi kommer også gerne med gode råd og kontaktes døgnet rundt.

Når du har kontaktet os for et besøg til dit/dine får, ringer vi til dig og informere om hvornår vi ankommer, så du har tid til at få fanget dyret/dyrene. Vi vil så vidt muligt forsøge at tilpasse vores besøgstid efter dit ønske.

Vær opmærksom på at det er et lovkrav, at du har deltaget i et medicinhåndteringskursus, hvis du selv skal behandle/efterbehandle dine dyr.

Har man 10 moderfår eller flere, skal man have et årligt velfærdsbesøg af dyrlægen. Ved et sådant besøg gennemgås hvordan dyrene passes/fodres, deres trivsel mm. Derudover kan vi tale om de gængse ting der sker i besætningen og opsætte handlingsplaner for f.eks. leverikter, orm mm.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på 74 74 35 30.Hos Sønderjysk Kvægpraksis er vi altid klar til at servicere kvægbrugere i Syd- og Sønderjylland. 

 

Gødningsprøver fra får

Hos får er det vigtigt regelmæssigt at undersøge om der er problemer med orm samt coccidier. Særligt hvis fårene ikke flyttes mellem folde hyppigt og de græsser meget tæt til jorden eller der tidligere har været problemer med orm. 

I vores laboratorie tæller vi antallet af coccidie-æg samt æg fra orm og leverikter. Herved afgør vi hvor omfattende infektionen er.